Kumpulan Pantun Bahasa Sunda Lucu Bikin Ngakak

Pantun bahasa Sunda barangkali sama dengan sindiran ini adalah hiburan yang sangat cocok sebagai bahan lelucon dengan teman-teman untuk mencairkan suasana yang tegang dan kaku menjadi cair penuh suka cita.

Melestarikan budaya merupakan kewajiban kita sebagai generasi muda, sebab mencintai budaya sendiri jauh lebih baik dari pada kita mencontoh budaya luar. Salah satunya adalah budaya pantun, dan di antara pantun yang lucu adalah pantun bahasa Sunda dalam kehidupan sehari-hari.

Orang sunda memang terkenal sangat suka melucu, oleh karena itu pantun lucu bahasa sunda sangat pas untuk dijadikan hiburan yang sangat baik untuk membuat otak menjadi segar kembali, selain itu berpantun bahasa Sunda lucu bisa untuk mengisi acara hiburan di suatu kegiatan atau acara.

Di bawah ini terdapat beberapa contoh pantun Bahasa Sunda Lucu Kasar yang dapat membuat kamu tertawa dan bisa dijadikan lelucon dengan teman teman.

Pantun Sunda Lucu 2019

Pantun sunda lucu

Lantera lampu lantera
Di kumbah di beresihan
Hampura atuh hampura
Jorok oge da sisindiran

***

Awak kuru meni begeng
Geus begeng tambah cembetut
Aya awewe ekeur nonggeng
Singhoreng ekeur ngaluarkeun hitut

***

Tutut lain sembarang tutut
Tutut dicandak ti Cirangkong
Hitut lain sambarang hitut
Hitut gede siga bangkong

***

Batok kohok wadah huut
Meuli eunteung jang bikeuneun
Budak montok gede hitut
Nyeri beuteung, jeungjeuriheun

***

Aya roda na tanjakan
Katinggang ku pangpung jengkol
Aya randa gogoakan
Katinggang ku hulu…….(sok tebak)

***

Daun hiris dibeungkeutan
Dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan
Hayangeun dibere duit

***

Lamun tutut ti Cirangkong
Jung ditunda di kobong
Kajeun hitung siga bangkong
Nu penting beuteng molongpong

***

Opat baris salah nyambung
Mun tukang kakara ngabangun
Omat geulis ulah pundung
Mun akang kapaksa nyandung

***

Aya listrik di masigit
Caangna kamana – mana
Aya istri jangkung alit
Hanyakal geuning waria

***

Rincik rincang rincik rincang
Saladah gede beungketna
Sidik pisan sidik pisan
Nyiranda gede ……(sok tebak)

***

Kobong saha asa kajeun
Di Malangbong ibak-ibakan
Molongpong soten beuteng anjeun
Ari batur kalabakan

***

Pedah kuring kuralang kuriling
Ucing ge’ring ngahariring
Tengah peuting jarempling
Kuring nyaring hayang ngising

***

Obat nyamuk katiup angin
Nyangsang dina kandang domba
Kuring ngamuk menta kawin
Hayang pisan ka nyai randa

***

Aya kacang geus garing
Meulina di parapatan
Aih lain salah kuring
Naha hitut diiseupan.

***

Ecet-ecet oet-oet
Ngaronda ngalureuk belut
Kapelet kuring ka pelet
Ku randa nu gede hitut.

Pantun Lucu Bahasa Sunda

Pantun lucu bahasa sunda

Hayu urang mupu tiwuohan
Malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
Bongan tara ngosok huntu

***

Didieu loba kanyere
Hanjakal parentil keneh
Didieu loba awewe
Hanjakal carentil kabeh

***

Keur ngaronda katirisan
Usum ngijih ngenah metis
Aya randa geulis pisan
Geulisna leuwih ti artis

***

Ibu peri milih casan
Ngan hanjakal teu dibeuli
Itu istri geulis pisan
Ngan hanjakal tara mandi

***

Mulung tanjung tengah gunung
Meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
Ceunah nulung malah rahul

***

Jalan-jalan ke tegal lega,
Beli sayur dan buah markisa
Jadi orang jangan balaga,
Dijauhan ku batur baru tau rasa

***

Ke cikini membeli dukuh
Wayah gini masih tunduh
Nini-nini nginum jajamu
Hari ini masih kangen surangen sama kamu

***

Nini-nini tumpak gajah sambil colohok
Hari ini kamu mau kemana ajah hok?
Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok
Cai ngeclak ninggang nu munnu laun-laun jadi

***

Ka cipago tuluy ka cikijing
Hallo surallo wilujeng enjing
Siang-siang maen putsal, biar jago nginum jajamu
Jangan marah jangan kesal, ituh ada cileuh di matamu

***

Di pantai ada ubur-ubur, ubur-ubur masuk kendi
Nu dareukeut kalalabur, karena kamu cadu mandi
Jalan-jalan ke melaboh, di jalan ada kalong wewe
Jangan ngaku-ngaku boga kabogoh, jomblo mah jomblo weh

***

Ada pelangi di matamu
Wilujeng wengi hey kamu-kamu
Nini-nini make batik
Hari ini kamu cantik

***

Nini-nini meuli aci tarigu
Aku udah benci kamu
Nini-nini tinggal sama kake-kake
Hari ini kayanya ngebangke

***

Nini-nini mawa obor
Hari ini jadwalnya molor
Nini-nini mawa lilin
Hari ini rek ulin

***

Ka cikijing terus ka singaparna
Wilujeng enjing ka sadarayana
Ka gorontalo jalannya ke tonggoh
Biarpun jomblo tapi eweuh nu bogoh

***

Makan siang bari diuk na aspal
Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal
Ada hayam hayam kate, hayam kate dari cihaur
Sia-sia PDKT, kaboro direbut ku batur

***

Pantun Lucu Bahasa Sunda Bagian 3
Ka pasar beli sajadah, nyimpang dulu ka tukang baso urat
Hirup mah kudu getol ibadah, agar selamet dunya akherat

***

Jalan-jalan ke gorontalo, disana ada sebuah candi
Pantesan ajah kamu ngajomblo, ternyata kamu cadu mandi dan nggosok gigi

***

Pantun Sunda Nasehat yang Lucu

Pantun sunda nasehat yang lucu

Jalan-jalan ke tegal lega,
Beli sayur dan buah markisa
Jadi orang jangan balaga,
Dijauhan ku batur baru tau rasa

***

Ke cikini membeli dukuh
Wayah gini masih tunduh
Nini-nini nginum jajamu
Hari ini masih kangen surangen sama kamu

***

Nini-nini tumpak gajah sambil colohok
Hari ini kamu mau kemana ajah hok?

***

Cikaracak ninggang batu, laun-laun jadi legok
Cai ngeclak ninggang nu munnu laun-laun jadi
Ka cipago tuluy ka cikijing
Hallo surallo wilujeng enjing

***

Siang-siang maen putsal, biar jago nginum jajamu
Jangan marah jangan kesal, ituh ada cileuh di matamu

***

Di pantai ada ubur-ubur, ubur-ubur masuk kendi
Nu dareukeut kalalabur, karena kamu cadu mandi

***

Jalan-jalan ke melaboh, di jalan ada kalong wewe
Jangan ngaku-ngaku boga kabogoh, jomblo mah jomblo weh
Ada pelangi di matamu
Wilujeng wengi hey kamu-kamu

***

Nini-nini make batik
Hari ini kamu cantik
Nini-nini meuli aci tarigu
Aku udah benci kamu

***

Nini-nini tinggal sama kake-kake
Hari ini kayanya ngebangke

***

Nini-nini mawa obor
Hari ini jadwalnya molor
Nini-nini mawa lilin
Hari ini rek ulin

***

Ka cikijing terus ka singaparna
Wilujeng enjing ka sadarayana
Ka gorontalo jalannya ke tonggoh
Biarpun jomblo tapi eweuh nu bogoh

***

Makan siang bari diuk na aspal
Wajahku ganteng tapi eweuh nu apal
Ada hayam hayam kate, hayam kate dari cihaur
Sia-sia PDKT, kaboro direbut ku batur

***

Ka pasar beli sajadah, nyimpang dulu ka tukang baso urat
Hirup mah kudu getol ibadah, agar selamet dunya akherat

***

Kaso pondok kaso panjang kaso ngaroyong ka mimbar
Sono mondok sono nganjang sono ngaloyor ka kamar

***

Saha we nu bade nyangke kamari abdi nu ngajagi
Bebende nu hade hate pamatri ati nu sajati

***

Colenak enak dicocol Komo mun tambah kalapa
Beletak pitak ditakol Poho mun sirah mitoha

***

Cikaracak ninggang batu laun-laun jadi legok
Tai cakcak ninggang huntu laun-laun nya dilebok

***

Aya roda na tanjakan katinggang ku pangpung jengkol
Aya randa gogoakan katinggang ku pohpor banpol

***

Pantun Lucu Bahasa Sunda Bikin Ketawa Ngakak

Pantun lucu bahasa sunda (2)

Batok kohok wadah huut
Meuli eunteung jang bikeuneun
Budak montok gede hitut
Nyeri beuteung, jeungjeuriheun

***

Daun hiris dibeungkeutan
Dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan
Hayangeun dibere duit

***

Opat baris salah nyambung
Mun tukang kakara ngabangun
Omat geulis ulah pundung
Mun akang kapaksa nyandung

***

Aya listrik di masigit
Daangna kamana – mana
Aya istri jangkung alit
Hanyakal geuning waria

***

Pedah kuring kuralang kuriling
Ucing ge’ring ngahariring
Tengah peuting jarempling
Kuring nyaring hayang ngising

***

Hayu urang mupu tiwuohan
Malah mobok pagu
Huntu linu murukusunu
Bongan tara ngosok huntu

***

Mulung tanjung tengah gunung
Meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
Ceunah nulung malah rahul

***

Ka Jampang mawa pakarang
Ajang pe’rang makalangan
Ka akang naha sale’mpangakang
Sayang ngan ka yayang

***

Rincik rincang rincik rincan
Gaya roda na tanjakan
Sidik pisan sidik pisan
Nyai teh bogoh ka akang

***

Cikaracak ninggan batu
Laun-laun jadi legok
Nincak ruhak dina batu
Laun-laun ngagorowok

***

Budak leutik bisa ngapung
Eta kalong ngrana Botak
Saeutik jiga celempung
Asa hayang ngarampana

***

Gunung kelud
Gunung batu
Nu teu boga udud
Osok memelas bari ngarayu

***

Pondok nyogok
Jadi orok
Panjang nyugak
Jadi budak

***

Saha we nu bade nyangke
Kamari abdi nu ngajagi
Bebende nu hade hate
Pamatri ati nu sajati

***

Colenak enak dicocol
Komo mun tambah kalapa
Beletak pitak ditakol
Poho mun sirah mitoha

***

Cikaracak ninggang batu
Laun-laun jadi legok
Tai cakcak ninggang huntu
Laun-launnya dilebok

***

Ayo roda na tanjakan
Katinggang ku pangpung jengkol
Aya randa gogoakan
Katingang ku pohpor banpol

***

Batok kohok wadah huut meuli eunteung jang bikeuneun
Budak montok gede hitut nyeri beuteung, jeungjeuriheun

***

Daun hiris dibeungkeutan dibawa ka juru masigit
Anu geulis ngadeukeutan hayangeun dibere duit

***

Budak leutik bisa ngapung rta kalong ngrana
Botak saeutik jiga celempung asa hayang ngarampana

***

Cikaracak ninggan batu laun-laun jadi legok
Nincak ruhak dina batu laun-laun ngagorowok

***

Rincik rincang rincik rincang gaya rodana
Tanjakan sidik pisan sidik pisannyai teh bogoh ka akang

***

Ka jampang mawa pakaran ajang perang makalangan
Ka akang naha salempangakang sayangan ka yayang

***

Mulung tanjung tengah gunung
Meunang cangkilung saguruntul
Nurus tunjung mbah dukun
Ceunang nulung malah rahul

***

Demikian pantun lucu bahasa Sunda yang kami sajikan khusus buat kamu. Mudah-mudahan beberapa pantun lucu bahasa Sunda di atas bisa menghibur kamu yang sedang membaca.

Tinggalkan komentar